Octy
Patříte ke kuchařům a gurmánům, kteří hledají nové variace přípravy a kořenění jídel? Výjimečné octové speciality, které nadchly celý mezinárodní svět gurmánů, promění i jednoduchá jídla v neobyčejné lahůdky.
VOM FASS, Korunní 19, Praha 2
Po–Pá: 13.00–17.00
So, Ne, svátky: zavřeno
T. 222 514 626
E. info@vomfasspraha.cz
Patříte ke kuchařům a gurmánům, kteří hledají nové variace přípravy a kořenění jídel? Výjimečné octové speciality, které nadchly celý mezinárodní svět gurmánů, promění i jednoduchá jídla v neobyčejné lahůdky.
balzamiková redukce, 6% kyselost
Velmi hustá balzamiková redukce s intenzivní chutí a silným aroma se získává mnohaletým zráním v sudech, ve kterých dříve zrálo červené víno. Používejte ji střídmě, nejlépe s pomocí rozprašovačů na zeleninové i ovocné saláty, sladké dezerty a k marinování ovoce, zeleniny i masa.
Složení: 100% Aceto Balsamico di Modena IGP (vinný ocet, zahuštěná hroznová šťáva), obsahuje siřičitany
balzámový ocet z Itálie z vinného octa a koncentrované hroznové šťávy, 6% kyselost
Sametově jemné a výrazně aromatické balsamico výborně doladí chuť zeleninových salátů, polévek a pokrmů z masa.
Složení: 100% Aceto Balsamico di Modena IGP (vinný ocet, zahuštěná hroznová šťáva), obsahuje siřičitany
z calamansi šťávy a vinného octa, 7% kyselost
Tato exotická octová specialita je vyrobena podle vlastní receptury VOM FASS ze zralých citrusových plodů calamansi z Filipín, vinného octa a cukru. V chuti se snoubí sladké, kyselé a hořké tóny s příchutí máty. Skvěle dochutí salátové dresinky, omáčky a vychutnáte si ho jako nealkoholický aperitiv.
Složení: calamansi šťáva, vinný ocet, třtinový cukr
Calamansi aperitiv
0,1 dl Calamansi balsamica a 0,1 dl Granadina sirupu dejte do sklenice a dolijte 2 dl jemně perlivé minerálky. Pro přípravu alkoholové varianty použijte místo minerálky Prosecco.
ze zahuštěné datlové šťávy a datlového octa, 3% kyselost
V chuti jemně krémového balsamica se snoubí sladká chuť datlové šťávy s kyselou chutí datlového octa.
Je výborným základem pro salátové dresinky, skvěle dochutí omáčky a zjemní dezerty. Můžete jej využít jako dip k sýrům nebo nealkoholický aperitiv.
Složení: zahuštěná datlová šťáva, datlový ocet
ze zahuštěné fíkové šťávy a fíkového octa, 3% kyselost
Sladkokyselé balsamico z domácí manufaktury VOM FASS využijete pro dochucení omáček, salátových dresinků, moučníků nebo jako dip k sýrům. Vynikající je v kombinaci s olivovým olejem ale i jako součást nealkoholických aperitivů.
Složení: zahuštěná fíková šťáva, fíkový ocet
ze zahuštěné šťávy a octa z granátového jablka, 6 % kyselost
Nádherně aromatické balsamico výborně vynikne v kombinaci s různými ořechovými oleji a skvěle dochutí saláty z čerstvé zeleniny a ovoce. Smícháním s minerálkou získáte výborný osvěžující nápoj.
ze zahuštěné hroznové šťávy a hroznového octa, 5 % kyselost
Výborně dochutí zeleninové a ovocné saláty, ale i pokrmy z uzenin a masa. Smícháním s minerálkou získáte lahodný nealkoholický aperitiv.
6% kyselost
Tento ocet světlé barvy je vyrobený z příjemně aromatického hroznového vína. Díky zvláštnímu nádechu ochutí všechny druhy zeleninových salátů i pokrmy z uzenin a masa.
5% kyselost
Jemně aromatický ocet, vyrobený ze šťavnatých jablek, není sířený a tak si uchovává přirozené živé kultury. Výborné uplatnění najde jako jemné dochucovadlo salátů a dalších pokrmů, ale zejména je vhodný pro pitné kůry.
octová specialita z malinového octa a zahuštěné malinové šťávy, 6% kyselost
Použitý malinový ocet je vyrobený ze 100% malinového vína. Používejte střídmě pro dochucení zelených salátů, ovocných salátů, exotických omáček a pokrmů ze zvěřiny. Vhodný i jako nealkoholický aperitiv.
Složení: malinový ocet, cukr, zahuštěná malinová šťáva, aroma
octová specialita z vinného octa a mangového pyré, 6% kyselost
“Carabao” mango, zrající na Filipínách, vinný ocet a rafinovaný cukr dávají vzniknout této exotické specialitě. Používejte ji jako základ dresinků, k dochucení ovocných a zeleninových salátů i asijských pokrmů. Smícháním s minerální vodou vyrobíte osvěžující nápoj.
Složení: vinný ocet, mangové pyré, hnědý cukr, aroma
octová specialita z lesního květového medu a octa, 5% kyselost
Přidáním tohoto balsamica z domácí manufaktury VOM FASS získají vaše marinády, salátové dresinky a omáčky jemnou medovou příchuť. Asijským pokrmům dodá typickou sladkokyselou příchuť. Můžete jej použít jako nealkoholický aperitiv.
Složení: med, medový ocet
z Francie, 7% kyselost, sířené
Ocet s čistou a originální chutí z červeného vína z oblasti Bordeaux. Velmi dobře se hodí k dochucení salátů, předkrmů a omáček.
ze zahuštěné hroznové šťávy a pomerančového octa, 3 % kyselost
Nádherně aromatické pomerančové balsamico dochucené medem a vybraným exotickým kořením rafinovaně propojuje sladko-kyselé chutě. Skvěle dochutí ovocné marinády, jemné omáčky a zeleninové dresinky.
7,5% kyselost, Andalusie, Španělsko
Ocet Sherry Reserva patří tradičním, ušlechtilým octům, které, mistři kuchařského umění považují za delikatesu! Skvěle ochutí pokrmy z masa a uzenin, v kombinaci s ořechovým olejem je delikátní salátovou zálivkou.
specialita ze švestkového balsamica a zahuštěného švestkového pyré, 4% kyselost
Rafinovaná kombinace švestkové šťávy se zahuštěným švestkovým pyré vás okouzlí intenzivní červenou barvou a bohatou chutí sladkých švestek. Používejte k dochucení salátových dresinků, sladkých dezertů, ovocných salátů a omáček.
Složení: švestkové balsamico, švestkové pyré, cukr
octová specialita s výtažky z citronu a zázvoru, 5,5% kyselost
Výborně se hodí pro přípravu asijských specialit, marinování ryb a drůbeže, k dochucení zeleninových salátů.
Složení: hroznový ocet, zahuštěná hroznová šťáva, zázvorový extrakt, citrónový extrakt