#
#
#
#

Vaječný likér, 20 %

stáčíme do lahviček o objemu 0,20 / 0,25 / 0,50 l

Lahodný vaječný likér, který oceníte při mnoha příležitostech. Vychutnáte si ho samotný, jako polevu dortů či zmrzlin nebo přísadu do exotických koktejlů.

Tvarohový dezert s vaječným likérem Dezert vaj. konak
Ingredience na 4 porce
• 6 lžic konzervovaných třešní
• 4 lžíce cukru
• 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
• 250 ml šlehačky
• 250 g tvarohu
• 80 ml vaječného likéru VOM FASS
• 2 lžičky vanilkového cukru
• čokoládová poleva, plátky pomeranče, máta na ozdobu
Třešně i se šťávou dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru a ohřejeme. Za stálého míchání přidáme kukuřičný škrob, směs necháme zhoustnout a pak vychladíme. Tvaroh smícháme se smetanou, přidáme zbývající cukr, vanilkový cukr, vaječný likér a ušleháme jemný krém. Do připravených sklenic střídavě vrstvíme třešňový kompot a tvarohový krém. Horní vrstvu krému ozdobíme čokoládovou polevou, vaječným likérem, plátkem pomeranče a lístkem máty.