#
#
#
#

Karibské rumy

Tmavé i světlé rumy z karibské oblasti jsou skvělým základem pro přípravu osvěžujících koktejlů.

Hurricane

Red tropical cocktailIngredience: 6 cl bílého rumu, 6 cl tmavého rumu, 3 cl citronové šťávy, 3 cl pomerančové šťávy, 6 cl čerstvé ovocné šťávy (podle chuti), čajovou lžičku grenadiny, čajovou lžičku sirupu (půl na půl voda a cukr)

Příprava: Koktejlovou sklenici na stopce naplníme plnou kostkami ledu. Do shakeru přidáme 4 až 6 kostek ledu, veškeré ingredience a promícháme. Přes sítko slijeme shaker do připravené skleničky. Jako ozdobu můžeme použít naříznutý plátek pomeranče, do kterého zapíchneme párátko s koktejlovou třešní. Podáváme s brčkem.

Daiquiri

Margarita in a glassIngredience: 4,5 cl světlého rumu, 2 cl limetkové šťávy, 1 cl cukrového sirupu

Příprava: Koktejlovou sklenici na stopce naplníme plnou kostkami ledu a necháme chladit v mrazáku. Do shakeru přidáme 4 až 6 kostek ledu, veškeré ingredience a promícháme. Přes sítko slijeme shaker do připravené a vychlazené skleničky. Servírujeme bez brčka a jako ozdobu můžeme využít naříznuté kolečko limetky na okraj sklenice.

Mai-Tai

Mai Tai_JamaikaIngredience: 3 cl světlého rumu, 3 cl tmavého rumu, 1,5 cl pomerančového curaçaa, 1,5 cl mandlového sirupu, 1 cl cukrového sirupu, 1 limetka, snítka máty

Příprava: Veškeré tekuté ingredience kromě tmavého rumu přidáme do shakeru. Dále do míchací sklenice přidáme šťávu z jedné poloviny čerstvé limetky, 4 až 6 šest kostek ledu a promícháme. Přes sítko slijeme do připravené highball sklenice (běžná sklenice válcovitého tvaru o objemu cca 250 ml s masivnějším dnem), zalijeme 3 cl tmavého rumu a přidáme několik kostek ledu. Jako ozdobu můžeme použít měsíček limetky a snítku máty. Podáváme s brčkem.