#
#
#
#

Octy

Patříte ke kuchařům a gurmánům, kteří hledají nové variace přípravy a kořenění jídel? Výjimečné octové speciality, které nadchly celý mezinárodní svět gurmánů, promění i jednoduchá jídla v neobyčejné lahůdky.

Maletti
Cena: 195 Kč / 100 ml

Aceto balsamico Maletti

balzamiková redukce, 6% kyselost
Velmi hustá balzamiková redukce s intenzivní chutí a silným aroma se získává mnohaletým zráním v sudech, ve kterých dříve zrálo červené víno. Používejte ji střídmě, nejlépe s pomocí rozprašovačů na zeleninové i ovocné saláty, sladké dezerty a k marinování ovoce, zeleniny i masa.
Složení: 100% Aceto Balsamico di Modena IGP (vinný ocet, zahuštěná hroznová šťáva), obsahuje siřičitany

platin
Cena: 99 Kč / 100 ml

Aceto balsamico Platin

balzámový ocet z Itálie z vinného octa a koncentrované hroznové šťávy, 6% kyselost
Sametově jemné a výrazně aromatické balsamico výborně doladí chuť zeleninových salátů, polévek a pokrmů z masa.
Složení: 100% Aceto Balsamico di Modena IGP (vinný ocet, zahuštěná hroznová šťáva), obsahuje siřičitany

calamansi bal.
Cena: 63 Kč / 100 ml

Calamansi balsamico

z calamansi šťávy a vinného octa, 7% kyselost
Tato exotická octová specialita je vyrobena podle vlastní receptury VOM FASS ze zralých citrusových plodů calamansi z Filipín, vinného octa a cukru. V chuti se snoubí sladké, kyselé a hořké tóny s příchutí máty. Skvěle dochutí salátové dresinky, omáčky a vychutnáte si ho jako nealkoholický aperitiv.
Složení: calamansi šťáva, vinný ocet, třtinový cukr

Calamansi aperitiv

0,1 dl Calamansi balsamica a 0,1 dl Granadina sirupu dejte do sklenice a dolijte 2 dl  jemně perlivé minerálky. Pro přípravu alkoholové varianty použijte místo minerálky Prosecco.

datlové bal.
Cena: 107 Kč / 100 ml

Datlové balsamico

ze zahuštěné datlové šťávy a datlového octa, 3% kyselost
V chuti jemně krémového balsamica se snoubí sladká chuť datlové šťávy s kyselou chutí datlového octa.
Je výborným základem pro salátové dresinky, skvěle dochutí omáčky a zjemní dezerty. Můžete jej využít jako dip k sýrům nebo nealkoholický aperitiv.
Složení: zahuštěná datlová šťáva, datlový ocet

fíkový bal.
Cena: 107 Kč / 100 ml

Fíkové balsamico

ze zahuštěné fíkové šťávy a fíkového octa, 3% kyselost
Sladkokyselé balsamico z domácí manufaktury VOM FASS využijete pro dochucení omáček, salátových dresinků, moučníků nebo jako dip k sýrům. Vynikající je v kombinaci s olivovým olejem ale i jako součást nealkoholických aperitivů.
Složení: zahuštěná fíková šťáva, fíkový ocet

00010_traubenessig_aromabild_1
Cena: 22 Kč / 100 ml

Hroznový ocet

6% kyselost

Tento ocet světlé barvy je vyrobený z příjemně aromatického hroznového vína. Díky zvláštnímu nádechu ochutí všechny druhy zeleninových salátů i pokrmy z uzenin a masa.

jablečný ocet zakalený
Cena: 22 Kč / 100 ml

Jablečný ocet přirozeně zakalený

5% kyselost
Jemně aromatický ocet, vyrobený ze šťavnatých jablek, není sířený a tak si uchovává přirozené živé kultury. Výborné uplatnění najde jako jemné dochucovadlo salátů a dalších pokrmů, ale zejména je vhodný pro pitné kůry.

maletti bianco
Cena: 99 Kč / 100 ml

Maletti bianco

3% kyselost

V chuti této octové speciality se mísí sladkost vyzrálých hroznů s jemnou kyselostí. Výborně dochutí všechny grilovací marinády a salátové dresinky. A jeden bonus navíc – díky světlé barvě nechá vyniknout všechny barvy Vašeho salátu nebo pokrmu!

malinový bal.
Cena: 65 Kč / 100 ml

Malinový balzámový ocet

octová specialita z malinového octa a zahuštěné malinové šťávy, 6% kyselost
Použitý malinový ocet je vyrobený ze 100% malinového vína. Používejte střídmě pro dochucení zelených salátů, ovocných salátů, exotických omáček a pokrmů ze zvěřiny. Vhodný i jako nealkoholický aperitiv.
Složení: malinový ocet, cukr, zahuštěná malinová šťáva, aroma

mango bal.
Cena: 65 Kč / 100 ml

Mangové balsamico

octová specialita z vinného octa a mangového pyré, 6% kyselost
„Carabao“ mango, zrající na Filipínách, vinný ocet a rafinovaný cukr dávají vzniknout této exotické specialitě. Používejte ji jako základ dresinků, k dochucení ovocných a zeleninových salátů i asijských pokrmů. Smícháním s minerální vodou vyrobíte osvěžující nápoj.
Složení: vinný ocet, mangové pyré, hnědý cukr, aroma

medové bal.
Cena: 65 Kč / 100 ml

Medové balsamico

octová specialita z lesního květového medu a octa, 5% kyselost
Přidáním tohoto balsamica z domácí manufaktury VOM FASS získají vaše marinády, salátové dresinky a omáčky jemnou medovou příchuť. Asijským pokrmům dodá typickou sladkokyselou příchuť. Můžete jej použít jako nealkoholický aperitiv.
Složení: med, medový ocet

ocet z Bordeaux
Cena: 22 Kč / 100 ml

Ocet z červeného vína Bordeaux

z Francie, 7% kyselost, sířené
Ocet s čistou a originální chutí z červeného vína z oblasti Bordeaux. Velmi dobře se hodí k dochucení salátů, předkrmů a omáček.

sherry ocet
Cena: 52 Kč / 100 ml

Sherry ocet

7,5% kyselost, Andalusie, Španělsko

Ocet Sherry Reserva patří tradičním, ušlechtilým octům, které, mistři kuchařského umění považují za delikatesu! Skvěle ochutí pokrmy z masa a uzenin, v kombinaci s ořechovým olejem je delikátní salátovou zálivkou.

švestkové bal.
Cena: 107 Kč

Švestkové balsamico

specialita ze švestkového balsamica a zahuštěného švestkového pyré, 4% kyselost
Rafinovaná kombinace švestkové šťávy se zahuštěným švestkovým pyré vás okouzlí intenzivní červenou barvou a bohatou chutí sladkých švestek. Používejte k dochucení salátových dresinků, sladkých dezertů, ovocných salátů a omáček.
Složení: švestkové balsamico, švestkové pyré, cukr

zázvorové bal.
Cena: 63 Kč / 100 ml

Zázvorovo – hroznové balsamico

octová specialita s výtažky z citronu a zázvoru, 5,5% kyselost
Výborně se hodí pro přípravu asijských specialit, marinování ryb a drůbeže, k dochucení zeleninových salátů.
Složení: hroznový ocet, zahuštěná hroznová šťáva, zázvorový extrakt, citrónový extrakt