#
#
#
#

Marcipánový likér, 15 %

stáčíme do lahviček o objemu 0,20 / 0,25 / 0,50 l

Aromatický smetanový likér s marcipánem si skvěle vychutnáte samotný, jen s několika kostkami ledu. Výborné uplatnění najde při dochucování zmrzlinových pohárů, dezertů nebo jako přísada do exotických koktejlů.

Millefeuille s mandlovým krémem

Na 4 porce: 1 rozválené chlazené listové těsto, moučkový cukr, 100 g mascarpone, lžička agávového sirupu, 2 lžíce maMIllefeuille s mandlovým krémemrcipánového likéru VOM FASS, 1 vejce, 8 jahod, máta nebo meduňka na ozdobu

Z listového těsta vykrájejte 8 koleček a z obou stran je obalte v moučkovém cukru. Na plech vyložený pečícím papírem rozložte kolečka a položte na ně silikonovou podložku, aby se při pečení příliš nenafoukly. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 15 minut a poté nechte na mřížce vychladnout.  Mezitím si rozmíchejte mascarpone se žloutkem, oslaďte agávovým sirupem nebo cukrem a přidejte marcipánový likér. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte do mascarpone a směs vložte do lednice. Čtyři očištěné jahody bez stopky rozkrájejte na plátky, další 4 jahody i se stopkou rozkojte na půl. Na dezertní talíře rozložte 4 kolečka upečeného těsta, na ně rozdělte krém, na který rozložte jednu nakrájenou jahodu a přikryjte zbylými těstovými kolečky. Vedle dezertu můžete dát lžičku krému nebo jahodové marmelády, nahoru posaďte rozpůlenou jahodu a dozdobte mátou.