#
#
#
#

Smetanové likéry

Likéry od nás pohladí všechny Vaše smysly. V široké nabídce najdete vybrané produkty, které pochází od známých výrobců likérů z celého světa nebo se vyrábí podle tradičních rodinných návodů i zcela nových receptů ve vlastní likérce VOM FASS.
Dopřejte si lahodné a voňavé likéry ke kávě, čaji nebo dezertu. Výborné uplatnění najdou i jako součást různých míchaných nápojů či rozličných delikates, kterým propůjčí zcela jedinečnou chuť.

Kakaový likér
Cena: 79 Kč / 100 ml

Kakaový likér s rumem, 17 %

stáčíme do lahviček o objemu 0,20 / 0,25 l

Tento likér je ručně vyráběnou specialitou podle exkluzivního receptu VOM FASS. Nejlepší kakao tomuto likéru dodává intenzivní chuť, která se nádherně snoubí s decentní chutí jemného rumu. Vychutnejte si ho s kopečkem vanilkové zmrzliny, dezertem, pudinkem nebo jogurtem.

 

Karamelový likér
Cena: 89 Kč / 100 ml

Karamelový likér, 18 %

stáčíme do lahviček o objemu 0,20/0,25 l

Likér, pocházející z Francie, vás okouzlí rafinovanou chutí, ve které se snoubí jemný karamel se smetanou a lehkým dotekem ručně získávané mořské soli Fleur de Sel. Vychutnáte si ho samotný, ale i jako polevu vanilkové zmrzliny nebo tvarohového koláče.

Marcipánový likér
Cena: 63 Kč / 100 ml

Marcipánový likér, 15 %

stáčíme do lahviček o objemu 0,20 / 0,25 / 0,50 l

Aromatický smetanový likér s marcipánem si skvěle vychutnáte samotný, jen s několika kostkami ledu. Výborné uplatnění najde při dochucování zmrzlinových pohárů, dezertů nebo jako přísada do exotických koktejlů.

Millefeuille s mandlovým krémem

Na 4 porce: 1 rozválené chlazené listové těsto, moučkový cukr, 100 g mascarpone, lžička agávového sirupu, 2 lžíce maMIllefeuille s mandlovým krémemrcipánového likéru VOM FASS, 1 vejce, 8 jahod, máta nebo meduňka na ozdobu

Z listového těsta vykrájejte 8 koleček a z obou stran je obalte v moučkovém cukru. Na plech vyložený pečícím papírem rozložte kolečka a položte na ně silikonovou podložku, aby se při pečení příliš nenafoukly. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 15 minut a poté nechte na mřížce vychladnout.  Mezitím si rozmíchejte mascarpone se žloutkem, oslaďte agávovým sirupem nebo cukrem a přidejte marcipánový likér. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte do mascarpone a směs vložte do lednice. Čtyři očištěné jahody bez stopky rozkrájejte na plátky, další 4 jahody i se stopkou rozkojte na půl. Na dezertní talíře rozložte 4 kolečka upečeného těsta, na ně rozdělte krém, na který rozložte jednu nakrájenou jahodu a přikryjte zbylými těstovými kolečky. Vedle dezertu můžete dát lžičku krému nebo jahodové marmelády, nahoru posaďte rozpůlenou jahodu a dozdobte mátou.

Pina Colada
Cena: 66 Kč / 100 ml

Pina Colada likér, 18 %

stáčíme do lahviček o objemu 0,20/0,25 l

Lahodný likér připravený z mléka, bílého rumu, kokosu a ananasu je ideálním společníkem pro horké letní večery. Vychutnáte si ho samotný s několika kostkami ledu nebo jako přísadu do exotických koktejlů či zmrzlinových pohárů. Tímto likérem také můžete zalít na kostky nakrájený ananas.

Smetanový whisky likér
Cena: 61 Kč / 100 ml

Smetanový whisky likér, 17 %

stáčíme do lahviček o objemu 0,20 / 0,25 l

Lahodný smetanový likér, ve kterém se snoubí chuť jemné čerstvé smetany s elegantní chutí originální skotské whisky. Podávejte ho s několika kostkami ledu k moučníku nebo jej přidejte do kávy.

Tiramisu likér
Cena: 69 Kč / 100 ml

Tiramisu likér, 15 %

stáčíme do lahviček o objemu 0,20 / 0,25 / 0,50 l

Lahodný smetanový likér je inspirovaný oblíbeným italským dezertem. Vyrábí se z čerstvé smetany, likéru Mokka, koňaku, kávy, kakaa a dalších ingrediencí. Vychutnejte si ho s několika kostkami ledu k moučníku, přidejte ho do kávy nebo jej použijte k ochucení dezertů či zmrzlinových pohárů.

Vaječný likér
Cena: 68 Kč / 100 ml

Vaječný likér, 20 %

stáčíme do lahviček o objemu 0,20 / 0,25 / 0,50 l

Lahodný vaječný likér, který oceníte při mnoha příležitostech. Vychutnáte si ho samotný, jako polevu dortů či zmrzlin nebo přísadu do exotických koktejlů.

Tvarohový dezert s vaječným likérem Dezert vaj. konak
Ingredience na 4 porce
• 6 lžic konzervovaných třešní
• 4 lžíce cukru
• 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
• 250 ml šlehačky
• 250 g tvarohu
• 80 ml vaječného likéru VOM FASS
• 2 lžičky vanilkového cukru
• čokoládová poleva, plátky pomeranče, máta na ozdobu
Třešně i se šťávou dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru a ohřejeme. Za stálého míchání přidáme kukuřičný škrob, směs necháme zhoustnout a pak vychladíme. Tvaroh smícháme se smetanou, přidáme zbývající cukr, vanilkový cukr, vaječný likér a ušleháme jemný krém. Do připravených sklenic střídavě vrstvíme třešňový kompot a tvarohový krém. Horní vrstvu krému ozdobíme čokoládovou polevou, vaječným likérem, plátkem pomeranče a lístkem máty.

Vaječný likér
Cena: 70 Kč / 100 ml

Vaječný likér s pomeranči, 20 %

stáčíme do lahviček 0,20 / 0,25 / 0,50 l

Lahodný vaječný likér dochucený pomeranči si nejlépe vychutnáte samotný, ale skvělé uplatnění najde také jako poleva sladkých pokrmů a zmrzlinových pohárů.